FotoBlog

straatfotografie, streetphotography, new york, central park

Straatfotografie - New York - Central Park

19 mei 2015

Lees de 2 reacties en voeg de jouwe toe

De kleine week New York was geweldig, maar uiteraard weer te kort. Heerlijk om weer uitgebreid om straat te fotograferen, een selectie foto’s is te zien onder de tab singleshots


Reacties

Tijn, mooie foto’s van het dagelijks leven in een grote stad. Daar heb je toch een goed oog voor!

marretje | 20 mei 2015, 08:39 | #

Betrokken, fijnzinnig, zacht en de menselijke maat voert in jouw fotografie altijd de boventoon. Dat is de fotografie die jou zo kenmerkt: de menselijke maat. Iedere foto heeft zijn verhaal. Je weet nooit helemaal zeker wat het echte verhaal is, maar dat er een verhaal is voel je gewoonweg. Je doet daarmee een beroep op de fantasie van de kijker. En zo kan het gebeuren dat je ineens in de straat samen met de gefotografeerde staat. Ik hoor bij wijze van spreken het geluid van de skater op het zebrapad. Jouw manier van fotograferen raakt mij. Soms lukt het je zelfs mij mee te nemen naar een andere tijd. Neem nou die foto bij Central CafĂ©. Ik dacht werkelijk dat ik Don Draper herkende. Alsof ik naar een aflevering van Mad Men keek en je mij even terug meenam in de tijd. Ineens zat ik in de jaren ’50.
Martijn, je zegt dat je fotografeert, maar eigenlijk ben je een storyteller. Een fotograferende storyteller als een fly on the wall: een rijke combinatie.
Ik ben ook erg benieuwd naar je straatfotografie als je de hardere kant van jezelf aanboort en de rauwe kant van een stad laat zien.

eric van onna | 20 mei 2015, 15:02 | #

Reageer